5 segítőtárs az aktív hétköznapokban
Mivel készítsd fel a szervezeted a nyári pörgésre?

Indul a nyár!

A nyár első sugarai javarészt az íróasztalunk mögött találnak bennünket. Ki a vizsga időszakot tapossa, ki a munkahelyén tölti megszokott hétköznapjait.

Hogyan készüljünk a nyárra?

 

3 gyógynövényt és 2 ásványi anyagot válogattunk össze, amik jól kiegészítik a változatos étrendet, és amelyek támogatják szellemi frissességünket, memóriánkat, csontozatunk szerkezetét és izomzatunk normál működését, így komplex segítséget nyújtva az aktív hétköznapokban és a nyári kalandokban egyaránt.

 1. Panax Ginseng — A szellemi és testi frisseségért

 

Ázsia keleti részén több mint 2000 éve használt, és már 800 éve termesztésbe vont gyógynövény. Leggyakrabban fizikai és mentális teljesítmény fokozásra, az öregedéssel járó panaszok, és gyengeség kezelésére használják. A tradicionális gyógyászatban teáját, míg a modern fitoterápiában kivonatait alkalmazzák. Állati és humán vizsgálatokkal igazolták általános erősítő, a központi idegrendszer működését élénkítő, a kognitív teljesítményt javító hatásait. Továbbá megfigyelték, hogy a ginseng fogyasztók körében 20-30%-kal alacsonyabb arányban fordultak elő rákos megbetegedések.

2. Ginkgo Biloba (Páfrányfenyő) — Az élő kövület

 

A földtörténeti középkorból származó, élő kövületnek tekinthető kb. 200 millió éves faj. A ginkgo flavoidok hozzájárulnak a keringési rendszer normál működéséhez, a megfelelő véráramláshoz, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához. A nyugati gyógyászatban az 1950-es évek óta alkalmazzák a demencia és az Alzheimer-kór tüneteinek enyhítésére. A páfrányfenyő-készítményeket gyakran használják egészséges fiatal egyének is a kognitív funkciókat javító hatása miatt (pl. vizsgaidőszakban).

3. Zöld tea — több, mint gondolnád

A tea a tradicionális kínai gyógyászat fontos gyógynövénye. A zöld tea polifenoljai antioxidáns hatásuk révén hozzájárulnak a szervezetet károsító szabadgyökök elleni védelemhez, ezzel egészségünk megőrzéséhez. A zöld teában lévő epigallo-catechin-3-gallát (EGCG) részt vehet az egészséges vércukorszint megőrzésében, segítheti a hasnyálmirigy védelmét, hozzájárulhat a normális inzulintermeléshez, ezen kívül segítheti a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzését.

 

Szervezetünk egyik elengedhetetlen ásványi anyaga. Szükséges a sejtek jelátviteli folyamataihoz, másodlagos hírvivőként funkciónál. Hozzájárul a normál izom-működéshez és csontszerkezethez. Hiánya levertséget, fáradékonyságot, időskorban csontritkulást okozhat, illetve utalhat D-vitamin hiányra is.

4. Kalcium — a szilárd szerkezetért

5. Magnézium — a rugalmasságért

 

Közel 300 enzim működéséhez szükséges ásványi anyag, amely hozzájárul az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez, valamint javítja a szív munkájának hatásfokát. Segíti a normál csontozat funkcionális épségét, és a normál izom működést. Hiánya kimerültséget, ingerlékenységet, alvászavarokat eredményezhet. Szervezetünk legjobban szerves formájában tudja hasznosítani, ezért a szerves magnézium tartalmú készítmények alkalmazása javasolt a magnéziumpótlás esetén.

Hivatkozások:

A fenti írás Dr. Csupor Dezső Fitoterápia - Növényi szerek a gyógyászatban című könyvének vonatkozó fejezetei illetve a http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=register.home weboldal felhasználásával készült.

logo2.png

Bioextra Immun Maxi Forte multivitamin rágótabletta   gyermekeknek és  felnőtteknek

Bioextra Zrt | Magyarország

bioextra@bioextra.hu

  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify Social Icon
logo2.png